'

Logimatic

Kontakt os

Udfyld formularen, så vender vi retur hurtigst muligt. Du kan forvente at høre fra os inden for 2 arbejdsdage. Hvis dit behov er akut, anbefaler vi, at du ringer til os på 8689 0488.

Accepter brug af persondata

* = obligatoriske Privatlivspolitik

Forside / Logimatic

Flowmåling i det aggressive miljø

Clamp-on ultralydsmåling sikrer pålidelige måleresultater på nyt biomasseanlæg

Stærkt samarbejde med Logimatic

Om projektet: Projektet har kørt det meste af 2018, og installationen var i drift fra start juli 2018.

Logimatic er specialister inden for automationsydelser til forsynings- og energibranchen, og har været turn-key ansvarlig for de elektriske leverancer til det nye biomasseanlæg. Besøg Logimatic.

Resultatet

Logimatic får flowmåling, som sikrer optimal drift af anlægget samt sikker forsyning, fordi man har pålidelige målinger. Maskinmester, Søren Lundø Jakobsen fortæller, at installationen kører planmæssigt. Det lange perspektiv er, at man hos Logimatic forventer en bedre oppetid end en inline-måling. Der er også en forventning om længere holdbarhed, fordi måleren ikke skal i kontakt med mediet.

Vores samarbejde har været konstruktivt og positivt i alle henseender. Rasmus og hans team er gode til at samle op på tingene, og de har leveret en virkelig god service. Vi var pressede på tid, og jeg fik den support, jeg havde brug for.

Søren Lundø Jakobsen,

Maskinmester, Logimatic

Udfordringen

Udfordringen bestod i at lave flowmålinger på meget aggressive syre- og baseholdige medier. Udstyret skulle installeres på et et nyt biomasseanlæg, der er opført hos en jysk fjernvarmeleverandør.

Mange flow-teknologier har berøring med selve væsken i forbindelse med måling. Når de har det, har de nogle sensorer i væsken, der skal måle flowet. Det betyder, at det materiale, der sidder inde i væsken, skal kunne holde til netop at være i berøring med væsken. Men der er adskillige eksempler på, at selvom man gør alt for at overholde kravene, så har man overset noget. Resultatet er, at fx pakninger bliver spist op og dermed ender det med væske i elektronikken.

Som ansvarlig for de elektriske leverancer til anlægget, var Logimatic på udkig efter en løsning, som løste netop ovenstående udfordring.

Løsningen

Udstyret, som blev valgt til at løse udfordringen, er clamp-on flowmåling ved hjælp af ultralydsprincippet. Fordelen ved clamp-on ultralydsmåling er, at du har mulighed for at sætte det uden på et rør uden at komme i kontakt med mediet. Det skaber sikkerhed for måleresultaterne, og minimerer risikoen for fejl.

Udstyret er i øvrigt monteret på glasfiberrør. Fordelen ved clamp-on ultralydsmåling er desuden, at uanset rørstørrelserne, der måles på i projektet, er det altid muligt at måle selv meget lave flow samt meget høje flow. Mange andre teknologier ville miste deres måling.

Søren Lundø Jakobsen forklarer desuden, at man valgte denne løsning, fordi HH havde kørt produktet på et andet anlæg. Han blev bekendt med produktet på et gratis kursus med Rasmus som underviser. Søren er ikke i tvivl om, at denne løsning er den helt rigtige til anlægget på trods af skepsis i branchen over for clamp-on flowmålinger.

Produkt i anvendelse

Produkt: Clamp-on ultralyds-flowmåling
Fordele:

  • Mediets aggressivitet og ledningsevnen i væsken er ligegyldig
  • Nem installation også under drift
  • Man undgår at skulle skære og svejse flanger
  • Mulighed for servicering under drift

Igennem et godt samarbejde med Søren Lundø Jakobsen fik vi projekteret et super setup til måling på en ellers meget svær opgave. Clamp-on ultralydsflowmåling viser igen sine styrker inden for flowmåling i det industrielle miljø.

Rasmus Rossen,

HH Instruments

Kontakt

For yderligere information om flow- og energimåling, kontakt Rasmus Rossen Kristensen på tlf. 31 17 16 15

Cases

    TILMELD DIG TIL VORES NYHEDSBREV

    Du kan her tilmelde dig vores nyhedsbrev som med jævne mellemrum udsendes (6-8 gange årligt).
    På den måde vil du blive opdateret på nye produkter, applikationseksempler samt andet relevant fra HH Instruments A/S.