'

REBILD FORSYNING

Kontakt os

Udfyld formularen, så vender vi retur hurtigst muligt. Du kan forvente at høre fra os inden for 2 arbejdsdage. Hvis dit behov er akut, anbefaler vi, at du ringer til os på 8689 0488.

Accepter brug af persondata

* = obligatoriske Privatlivspolitik

Forside / Rebild Forsyning

Forventning om energibesparelser hos Rebild Forsyning

Validering og kortlægning af pumpebrønde

Det rigtige udstyr sikrer driftsoptimering

Dette projekt blev gennemført i foråret 2018.

Resultatet

Samarbejdet har været igang siden foråret 2018, og derfor er der ikke så mange tal, der endnu klart påviser resultaterne. Men ifølge Søren Bang Jakobsen hos Rebild Forsyning er der ingen tvivl om, at samarbejdet med HH Instruments kommer til at give energibesparelser. Det handler om, at Søren og kollegerne vil blive bedre i stand til at ramme en pumpestørrelse og dermed sikre mindre energispild. Desuden fortæller han, at de tal, som de kan se, er tal, der overrasker. Og at de tal har givet teamet nogle værktøjer til at ramme nogle bedre pumpevalg, når der skal indkøbes nyt grej til installationerne.

Det er Sørens klare forventning, at Rebild Forsyning på et tidspunkt kommer til at se nogle tal, som beviser energibesparelser som resultat af udnyttelsen af PT900. Og lige så vigtigt: at Søren og hans kolleger nu har et værktøj til at måle det reelle kapacitetsbehov frem til at beregne og estimere dette.

Vi har haft et rigtig godt samarbejde med HH. Ikke mindst pga. Rasmus, fordi vi bare klikkede fra starten. Vi spiller godt sammen, og Rasmus forstår, hvad man siger til ham. Vi valgte PT900 pga. betjeningsvenligheden og de præcise målinger. Vi testede PT900 op mod en fastmonteret flowmåler, og det er klart den, som har præsteret de bedste måleresultater.

Søren Bang Jakobsen,

El Installatør

Udfordringen

Hensigten var at eftervise Rebild Forsynings kapacitet i pumpebrøndene sammenlignet med det oprindeligt beregnede kapacitetsbehov. Den manglende mulighed for at eftervise beregningerne, som har dannet grundlaget for de eksisterende pumpebrønde, har skabt behovet for at skulle måle det reelle kapacitetsbehov i Rebild Forsynings rørsystem for at optimere pumpeinstallationer, pumpedrift mm.

Pumpebrøndenes lokationer har især været en udfordring i forbindelse med eftervisning af flowet. Mangel på forsyningsspænding til en flowmåler har gjort, at man har skullet finde en passende transportabel løsning. Dette med ønske om at kunne måle i op til 5 dage på batteri.

Løsningen

Vi startede projektet med at teste op mod Rebild Forsynings Inline referencemeter. Helt konkret lavede vi tests op imod referencemeteret med PT900 monteret umiddelbart i forlængelse af dette. Resultatet imellem de to flowmetere var samlet set 0,9%.
Vel at mærke med afsæt i et referencemeter, som har en nøjagtighed på 0,5%. Dermed består PT900s del af nøjagtigheden af kun 0,4%.

Løsningen på behovet for en lang batteritid på 5 dage blev, at HH Instruments sammensatte en standardløsning med PT900 (18 timers batteritid) og passende sensorer til de rørstørrelser Rebild Forsyning ønskede at måle på. Hertil en ekstern batteripakke, der forlænger batteritiden op til de ønskede 5 dage med kontinuerlig flowmåling og datalogning.

Et vigtigt parameter var ligeledes en enkel bruger-interface. Den fås med brug af den medfølgende tablet, og fordelene er et hurtigt overblik, step-by-step guide og brugervenlig gennemgang af opsætningen af instrumentet.

Rebild forsyning har fået en løsning, som muliggør, at de kan måle langt ude i deres system uden behov for forsyningsspænding og flowmåling i 5 dage med datalogning. Dermed optimeres driften og dimensioneringen af deres pumpebrønde i fremtiden.

Produkt i anvendelse

Produkt: PT900
Fordele ved PT900:

 • Digitalt interface på trådløs tablet
 • Mulighed for 2 simultane flowmålinger
 • Analoge og digitale inputs og outputs
 • Vi byggede noget ekstra elektronik på, som sikrer batterilevetid på 5 dage. Batteritiden er normalt 18 timer, og den er altså udvidet til 5 dage.
 • Nem montering af monteringsbeslag
  1% af målt værdi
 • Stor datalogger på 8 GB (sammenlignet med markedsstandard på 100 KB)
 • Nem dataudlæsning via USB direkte i excel-format
 • Rørdimensioner fra til ø15mm til 6+meter

Koblingen af vores indgående viden om spildevandsanlæg som i Rebild og vores tekniske know-how om flowmåling, kunne vi levere en løsning, som sikrer effektiv drift og den fremadrettede driftsoptimering.

Rasmus Rossen,

HH Instruments

Kontakt

For yderligere information om flow- og energimåling, kontakt Rasmus Rossen Kristensen på tlf. 31 17 16 15

Cases

  TILMELD DIG TIL VORES NYHEDSBREV

  Du kan her tilmelde dig vores nyhedsbrev som med jævne mellemrum udsendes (6-8 gange årligt).
  På den måde vil du blive opdateret på nye produkter, applikationseksempler samt andet relevant fra HH Instruments A/S.